Koen Verweij Matty van Wijnbrengen

Koen Verweij

Koen Verweij kwam in het seizoen 2009/2010 uit voor TVM. Hij was ervan overtuigd dat hij het zou gaan maken tussen de schaatsers die hij als zijn voorbeelden zag. Verweij wilde worden zoals Sven Kramer, Erben Wennemars en Carl Verheijen al waren. De druk die hij zichzelf oplegde, verlamde hem uiteindelijk op de schaatspiste.

Verweij leverde na een jaar zijn contract in. Vorig seizoen ging Verweij opnieuw een verbintenis aan met TVM. De blonde reus is volwassen geworden en is vooral mentaal gegroeid. Het afgelopen seizoen maakte Verweij bij de Essent wereldbekerwedstrijden in Calgary indruk op de 1500 meter. Hij won goud met een tijd van 1.42,78, een nieuw Nederlands record. Op de 1000 en 5000 meter liet Verweij twee persoonlijke toptijden van respectievelijk 1.07,71 en 6.09,51voor zich noteren.

Koen Verweij, die zich voor de olympische 1000, 1500 meter en de ploegenachtervolging heeft geplaatst, eindigde tijdens het Europees kampioenschap allround in Hamar op de tweede plaats. Hij kwam een seconde tekort voor de Europese titel, die werd opgeëist door Jan Blokhuijsen. ,,Dat was best zuur’’, zei Verweij, die in Sotsji aast op olympisch goud op de 1500 meter en de ploegenachtervolging.